Utbildningar

I samarbete med Rovdjurscentret De 5 Stora arrangerar Järvzoo både seminarier, föreläsningar och olika former av utbildningar.

Skolklasser

Järvzoo är ett mycket omtyckt besöksmål för skolklasser. Här får barnen titta på och lära sig mer om  nordens vilda djur i sin naturliga miljö. En upplevelse för alla sinnen.

Under besöket på Järvzoo så går barnen genom djurparken på en tre kilometer lång trätrottoar. Det finns gott om rastplatser där barnen kan äta sin matsäck, vila benen och smälta alla sina intryck. Vid den största rastplatsen Skogskojan, cirka en kilometer in i djurparken, går det bra att grilla korv.

Entrépriser för barn- & skolgrupper 2021, per elev:

Förskola: 45 kr
Grundskola: 75 kr
En vuxen fri entré per 10 barn
Extra medföljande vuxen/lärare: 120 kr

Gymnasium: 100 kr
En vuxen fri entré per klass.
Extra medföljande vuxen/lärare: 120 kr

Vuxenstuderande: 140 kr

Boka gärna ert besök i förväg.

Rovdjursskola
Passa på att boka rovdjursskola i samband med ert besök i parken. Rovdjursskolan inleds med en intresseväckande lektion med bilder, filmer och ljud där deltagarna får lära sig mer om rovdjuren – var de finns, vad de äter, om de är farliga för människan och mycket mera. Läs mer på https://www.de5stora.com/skola/jarvsos-utbud-for-skola/rovdjursskola-for-klasser/

Rovdjursskolan är kostnadsfri för skolklasser (F-grundskola) och tar ca 1 timme.
För bokning och frågor kontakta oss på mail eller telefon.

För gymnasieelever och vuxenstuderande

Rovdjurscentret erbjuder olika kurser för gymnasieelever och vuxenstuderande. Kursernas exakta innehåll, omfattning och koncentration skräddarsys utifrån era behov och önskemål.

Här är några exempel:

  • Utrotningshotade arter: Med utgångspunkt från de svenska rovdjuren diskuterar vi olika hotbilder och går igenom bevarande/förvaltningsalternativ.
  • Rovdjur och tamdjur: Vi lär oss om de problem som kan uppstå med tamdjurshållning i rovdjursområden och vilka förebyggande åtgärder som kan vidtas. Vi tittar också närmre på hur myndigheterna arbetar och vad de har att förhålla sig till.
  • Rovdjur och turism: Hur fungerar rovdjursturism? Vad är viktigt att tänka på vid etablering av sådan verksamhet? Denna kurs kan kombineras med en vistelse i ett björngömsle.

För pedagoger

Rovdjurscentret De 5 Stora anordnar varje år utbildningar för pedagoger. Utbildning ger dig som pedagog ökad kunskap om rovdjuren, inblick i rovdjursdebatten och konkreta tips på hur man i skolan kan jobba med rovdjuren. Kontakta oss för att höra vilka utbildningar som är aktuella just nu.

Vi anordnar och skräddarsyr också utbildningar vid förfrågan – både på centret i Järvsö och ute i landet. Kontakta oss med er idé!

Kontakta oss här

Mail: info@jarvzoo.se

Telefon: 0651 – 411 25