Planera besöket

Järvzoo är öppet alla dagar hela året. Alla årstider har sin tjusning, på våren när vårsolen värmer, gräset spirar och djurens ungar föds. Sommaren när björnarna svalkar sig i poolen och parken är fylld av aktiviteter. Hösten när klövdjuren har präktiga horn och skogen sprakar av färger. Vintern när snön gnistrar och djuren är som finast i sin vinterpäls.

Bra att veta

 • På Järvzoo tar du dig runt parken längs en tre kilometer lång trätrottoar utan trappor. Då djurparken är byggd på ett berg så sluttar det ganska brant på sina ställen. Det finns gott om rastplatser runt om i parken där du kan vila dig en stund om det behövs.
 • Tillgängligheten för dig som är rörelsehindrad kan vara begränsad på vissa platser. Det kan därför vara bra att ha en person som hjälper dig. Handikapptoalett finns i entrébyggnaden. Kontakta gärna oss innan besöket om ni vill ha mer information.
 • Ta god tid på dig. Djurens inhägnader är stora, så kanske ser du inte djuren med en gång. Använd gärna kikare, har du ingen egen kan du hyra hos oss.
 • Skrindor går att hyra i entrén så du lätt kan ta med packning runt parken. Barnvagnar går självklart bra att ta med in.

 • Passa på att se när djuren matas. Under matning berättar djurvårdarna om djuren, deras matvanor, egenskaper och andra egenheter.

 • Hundar och andra husdjur får inte följa med in i djurparken men de får gärna vänta i vår hundgård som är till för besökarnas hundar. Det finns 3 platser i hundgården och de kostar 30 kr/styck att hyra. Avgiften betalas i samband med att entrébiljett löses. Ägaren ansvarar själv för att hunden har vatten och eventuell något att ligga i mm.
 • Gratis parkering finns i anslutning till parken. Parkeringarna är gemensamma för gäster till Järvzoo, Bergshotellet, Järvsöbacken och Järvsö Bergcykelpark. Det finns ingen specifik handikapparkering på Järvzoo men det går bra att köra hela vägen fram till entrén och släppa av den funktionshindrade personen där och sedan parkera bilen på den vanliga parkeringen
 • Det råder rökförbud i hela djurparken. Rökplats finns endast utanför entrén och vi är tacksamma för visad respekt mot våra djur och andra besökare.

 • Det är ej tillåtet att mata djuren. Våra djur har en noggrant kontrollerad diet och kan bli allvarligt sjuka om de får fel föda.
 • Trätrottoaren går genom vacker orörd skogsnatur som vi gärna vill bevara. Vi ber dig därför kasta eventuellt skräp i soptunnorna i djurparken.
 • För besökare till Järvzoo och Rovdjurscentret finns en laddstolpe för elbil att nyttja. Laddstationen finns på den översta parkeringen.

Butik

I entrén till Järvzoo finns en välsorterad butik med fina mjukdjur, leksaker, presentartiklar mm. Här finns även glass, dryck och godis att köpa.

Gruppresor

Järvzoo är ett uppskattat besöksmål och passar alla typer av grupper, allt från skolklasser till pensionärsföreningar. Är ni fler än 15 personer får ni rabatterat pris på inträdet.
Anmäl gärna er ankomst i förväg så vi kan ta hand om er på bästa sätt. För bokning och prisuppgifter, Kontakta oss här.

Rovdjurscentret De 5 Stora

I anslutning till vår entré ligger Rovdjurscentret De 5 Stora – ett kunskapscenter med fokus på våra fem stora rovdjur: björn, varg, lodjur, järv och människa. Vid besök på Järvzoo så ingår entré till Rovdjurscentret. Här kan du känna på lodjurets mjuka päls, stå öga mot öga med järvar, och krypa in i ett mysigt björnide. Här kan du också passa på att se om du väger som en varg eller som en björn – och att känna hur snabbt ett björnhjärta slår!

Djurmatningar

Passa på att komma djuren extra nära och samtidigt få höra när djurvårdarna berättar om djuren, deras matvanor, egenskaper och andra egenheter. Vi har publik matning alla helger hela året (startar vid varg ca 45 min in i parken) samt utökat program under vissa perioder. Se Öppettider & program för aktuella tider.

För barnen

För barnen finns mycket att se, göra och upptäcka i parken. Under sommaren kan man besöka fäboden där man kan träffa lamm, kalvar och kaniner. I lekområdet är det fritt fram för alla med spring i benen och bus i blicken att testa vår ”inte nudda mark” bana och hoppa långt som ett djur.

Mat & fika

Se kalendern för öppettider och utbud i serveringarna.

Skogskojan

Ca 1 km in i parken ligger Skogskojan, vår största rastplats med sittplatser och eldstäder utomhus samt inne i kojan. Här finns möjlighet att ta en paus och äta medhavd matsäck. Tillbehör för att göra upp eld finns att tillgå på plats. Se kalendern för dagar och tider som serveringen håller öppet.

Café Loungen

I entrén på Järvzoo finns dryck, godis, kaffe och enklare fikabröd att köpa med sig eller njuta av i cafédelen i anslutning till utställningen De 5 Stora.

Rastplatser

Längs med trätrottoaren finns ett antal fina rast- och utsiktsplatser där man kan äta medhavd matsäck eller ta en paus och njuta av miljön.

Bergshotellet

Bergshotellet ligger precis intill djurparken. Hotellets restaurang serverar frukost, lunch, à la carte samt pizzabuffé alla dagar i veckan. Mer information om öppettider.

Hitta till parken

Hitta i parken