Planera besöket 2019-03-01T09:08:36+00:00

Planera besöket

Ett besök på Järvzoo är en magisk och minnesvärd upplevelse för hela familjen. Här finns något för alla, ung som gammal. Här möter du nordens vilda djur på deras egna villkor i en fantastisk omgivning. Brunbjörn, varg, lo, räv och ren är bara några av alla djur du kan träffa här.

Bra att veta

  • Djurparken är byggd på en bergssluttning. Det innebär att trätrottoaren som går genom parken bitvis sluttar brant uppför och nedför. Det finns gott om rastplatser runt om i parken där du kan vila dig en stund om det behövs.

  • Ta god tid på dig. Djurens inhägnader är stora, så kanske ser du inte djuren med en gång. Använd gärna kikare. Har du ingen egen kan du hyra eller köpa hos oss.
  • Skrindor går att hyra i entrén så du lätt kan ta med packning runt parken.

  • Passa på att se när djuren matas. Under matning berättar djurvårdarna om djuren, deras matvanor, bordsskick och andra egenheter. I entrén får du information om vilka tider djuren matas.

  • Hundar och andra husdjur får inte följa med in i djurparken. För den som önskar finns möjlighet att hyra plats i vår hundgård i anslutning till parkeringen.
  • Gratis parkering finns precis i anslutning till parken.

  • Det råder rökförbud längs trätrottoaren. Vill du röka så finns det rökplatser markerade efter vägen.
  • Det är ej tillåtet att mata djuren. Våra djur har en noggrant kontrollerad diet och kan bli allvarligt sjuka om de får fel föda.
  • Trätrottoaren går genom vacker orörd skogsnatur som vi gärna vill bevara. Vi ber dig därför kasta eventuellt skräp i soptunnorna i djurparken.

Rovdjurscentret De 5 Stora

I anslutning till vår entré ligger Rovdjurscentret De 5 Stora – ett kunskapscenter med fokus på våra fem stora rovdjur: björn, varg, lodjur, järv och människa. Vid besök på Järvzoo så ingår entré till Rovdjurscentret. Här kan du bland annat uppleva Sveriges finaste rovdjursutställning, se på lärorik och spännande film och delta på rovdjursskola.

Djurmatningar

Passa på att se när djuren matas. Under matningarna berättar djurvårdarna om djuren, deras matvanor, bordsskick och andra egenheter. Under Öppettider & program hittar du aktuella tider vi har matning och information om djuren.

Butik

I entrén till Järvzoo finns en välsorterad butik med fina souvenirer och leksaker där du kan köpa med dig ett trevligt minne från ditt besök.

För barnen

För barnen finns mycket att se, göra och upptäcka. På Barnens Djurgård träffar du killingar, kaniner och andra sötnosar hela sommaren. På Kurres Lekområde är det fritt fram för alla med spring i benen och bus i blicken. Varmt välkommen till Järvzoo – en både spännande och lärorik upplevelse!

Mat & fika

Serveringarna i parken håller öppet dagligen under högsäsong (juni-aug) samt vissa helger och lov övriga året. För fullständiga öppettider i serveringarna se kalendern. Övriga tider går det utmärkt att ha med sig egen matsäck och ta en paus vid någon av våra rastplatser.

Bergshotellet

Bergshotellet ligger precis intill djurparken. Hotellets restaurang serverar frukost, lunch, à la carte samt pizzabuffé alla dagar i veckan. Mer information om öppettider.

Rastplatser

Längs med trätrottoaren finns ett antal fina rast- och utsiktsplatser där du får äta medhavd matsäck.

Skogskojan

ca 1 km in i parken ligger Skogskojan. Utomhus samt inne i kojan finns eldstad samt bord och bänkar där man kan äta medhavd matsäck samt ved och tillbehör för att göra upp eld.

Under högsäsongen (juni-aug) samt vissa helger och lov övriga året kan man köpa grillad korv, hamburgare, hembakat fikabröd, glass, kaffe, dricka och godis i serveringen. Mer information om öppettider.

Café Loungen

I entrén på Järvzoo finns dryck, godis, kaffe och enklare fikabröd att köpa med sig eller njuta av i cafédelen i anslutning till utställningen De 5 Stora.

Övrig information

Tillgänglighet

På Järvzoo tar du dig runt parken längs en tre kilometer lång trätrottoar utan trappor. Då djurparken är byggd på ett berg så sluttar det ganska brant på sina ställen. För dig i rullstol kan det därför vara bra att ha en person som hjälper dig. Handikapptoalett finns i entrén. Det finns ingen specifik handikapparkering på Järvzoo men det går bra att köra hela vägen fram till entrén och släppa av den funktionshindrade personen där och sedan parkera bilen på den vanliga parkeringen.

Gruppresor

Järvzoo är ett uppskattat besöksmål och passar alla typer av grupper, allt från skolklasser till pensionärsföreningar. Är ni fler än 15 personer får ni rabatterat pris på inträdet.
Anmäl gärna er ankomst i förväg så vi kan ta hand om er på bästa sätt. Kontakta oss här.

Hitta till parken

Hitta i parken

X