Aktiviteter 2017-11-29T09:28:20+00:00

Aktiviteter

Guidad vandring på Järvzoo

Tillsammans med vår guide promenerar ni den 3 km långa sträckan i djurparken där ni får en unik möjlighet att se och höra om bland annat björn, varg, lo, järv och många andra nordiska djur.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: ca 2 timmar.

Promenad på Järvzoo

Förena nytta med nöje och promenera den 3 km långa sträckan i djurparken där ni får en unik möjlighet att se bland annat björn, varg, lo, järv och många andra Nordiska djur. Kan med fördel kombineras med gruppsamtal, övningar eller som ett trevligt inslag att stärka sammanhållningen i gruppen.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: ca två timmar.

Skyttesimulator i Rovdjurscentret

På Rovdjurscentret finns en avancerad skyttesimulator där du kan du träna skytte på lerduvor, fågel, hare, björn och många fler viltarter. Simulatorn passar både den erfarne jägaren som vill förbättra sin teknik och den som aldrig tidigare använt ett gevär.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: 1-1,5 timmar.

Lagkamp med Skyttesimulator

Rolig aktivitet med fokus på samarabete och precision. Aktiviteten passar alla och är ett utmärkt sätt att inleda kvällen. Kan med fördel kombineras med tilltugg och dryck för extra guldkant.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: 1,5-2 timmar.

Dryckesprovning med Hälsingespecialitéer

Hälsingland har många lokala dryckesproducenter, alla med sin unika inrikning. Här får ni möjlighet att prova några av dessa i kombination med tilltugg av lokala råvaror. Vi erbjuder provningar av öl, vin, sprit, choklad. En lättsam och ofta uppskattad aktivitet innan middagen.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: 1,5-2,5 timmar.

Rovdjursquiz med tema vilda djur

Lättsam och tidseffektiv aktivitet som är ett perfekt inslag i dagkonferensen.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: 30 minuter – 1 timme..

Mångkamp i Rovdjurscentret

En populär och lättsam aktivitet  där ni delas in i lag och utmanar varandra i olika grenar med Rovdjurstema. Vi anpassar upplägget efter antal, gruppsammansättning och syftet med aktiviteten. Mångkamp passar alla och är ett utmärkt sätt att inleda kvällen. Kan med fördel kombineras med tilltugg och dryck för extra guldkant.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: 2-2,5 timmar.

Snöskovandring

Upplev naturen och lugnet på ett annorlunda sätt. Att gå med snöskor passar för alla och inga förkunskaper krävs. Efter en stunds vandrande stannar vi, tänder en brasa och dricker kaffe/te och äter hembakade glöhôpper.

Tidsperiod: Vintersäsong.
Tidsåtgång: 2-3 timmar.

Teambuildning i vildmarken

Rolig utomhusaktivitet där ni arbetar i grupp som stärker samarbetsförmågan och garanterar mycket skratt.  Vi håller till vid Badtjärn som är ett  rekreation/frilufsområde.  Här får ni ta del av vildmarken och lugnet samtidigt som ni utövar en fartfylld och rolig aktivitet ute i det fria.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: 2,5 timmar.

Vargbastu

Vid Varghotellet ligger Vargbastun – En möjlighet till avslappning och spänning med vargarnas närvaro inpå bara skinnet…

Varför inte avsluta konferensdagen med att njuta av den sprakande brasan och värmen i den vedeldade bastun, en stunds avkoppling och avslut efter en dag med konfererande. Komplettera med tilltugg och dryck i vårt relaxhörn och njut av vildmarken runt hörnet.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: Två timmar.

Träningsmöjligheter

Här på Berget finns många möjligheter för utmanande aktiviteter eller avkoppling för att varva ner i den stressiga vardagen. Vi har något för alla, oavsett om ni vill ha lugnt Yogapass, tuff löpträning i skog och natur, vandring på Berget med fantastisk utsikt eller varför inte en promenad i den friska luften.

Downhillcykling i Järvsö Bergscykelpark

Sveriges roligaste cykelpark – med downhilleder i alla nivåer – från enklaste gröna till avancerad svart. Här åker vi lift upp på berget – och cyklar ner i leder byggda för hand och med grävmaskiner. Det här är en unik cykelupplevelse.

JBP fungerar som vilken skidbacke som helst på vintern, du kan antingen cykla med din egen downhillutrustning eller hyra ett komplett paket.

Tidsperiod: Varierande öppettider maj-november
Tidsåtgång: Minst tre timmar.

Skidåkning i Järvsöbacken

Mitt bland Hälsinglands blånande berg och djupa dalar ligger Järvsöbacken, vackert belägen med utsikt över Järvsö och Ljusnan. Järvsöbacken är en av Sveriges största skidanläggning och stoltserar numera med 20 nedfarter och 8 liftar och 4 rullband.

Tidsperiod: Öppet daglingen 9-16 från 22 dec.-18 april. Kvällsöppet till 19 tisdagar och torsdagar.

Längdskidåkning i Harsa

Harsa vinner i längden! Snösäkra Harsa ligger 400 m ö h och här brukar snön komma i oktober och ligger kvar en bit in i april. 80 km välpreparerade skidspår i underbar natur som passar allas konditioner och färdigheter. Från 1,5 km till 20 km klassiska spår. Vi har även skatespår 10 km. Tillgång till vallabod, vallaservice och butik finns.

Forspaddling i Ljusnan

Närkontakt med forsen. Paddla gummibåt eller simma bland vågorna i forsen med riverboard. En garanterad häftig upplevelse i en perfekt fors för denna typ av aktivitet, Edängeforsen i Ljusnan. Vid större grupper kan vi dela in oss i två grupper och varva gummibåt och riverboard mellan grupperna.

Tidsperiod: Juni-september

Kajakpaddling i Ljusnan

Glid fram på Ljusnan i vacker miljö kring Stenegård och Kyrkan i Järvsö. Vi går igenom grunderna i kajakpaddling och guidar er på en tur på Ljusnan. Kajakerna är stabila och kan paddlas även om man inte har någon tidigare erfarenhet.

Tidsperiod: maj-oktober

Järven

Lunch-till-lunch konferens med det lilla extra.
• Entré till Järvzoo under hela vistelsen.
• Lunchbuffé.
• Eftermiddagsfika med hembakad kaka.
• 3 rätters-middag.
• Övernattning i dubbelrum på Bergshotellet.
• Frukostbuffé.
• Förmiddagsfika med hembakad kaka.
• Lunchbuffé

Pris från 1 895:- + moms.

Björnen

Konferens med övernattning och helpension
• Förmiddagsfika med smörgås.
• Lunchbuffé.
• Eftermiddagsfika med hembakad kaka.
• 2-rätters middag.
• Övernattning i dubbelrum på Bergshotellet.
• Frukostbuffé

Pris från 1 495:- plus moms.

Vargen

Konferera ostört och sov med vilda vargar runt knuten.
• Förmiddagsfika med smörgås.
• Lunchbuffé.
• Eftermiddagsfika med hembakad kaka.
• 2-rätters middag.
• Övernattning i dubbelrum på Varghotellet.
• Frukostbuffé.
• Förmiddagsfika med hembakad kaka.
• Lunchbuffé.
• Tillgång till Vargbastun.
• Fri tillgång till Järvzoo under hela vistelsen.

Pris från 2 495:- + moms.

X