Aktiviteter 2019-01-16T16:27:59+00:00

Aktiviteter

Järvsö är en året om destination och här finns många möjligheter för utmanande aktiviteter eller avkoppling för att varva ner i den stressiga vardagen. Vi har något för alla, oavsett om ni vill ha lugnt yogapass, skidåkning, utmanande downhill cykling eller varför inte en spännande guidning bland Nordens vilda djur på Järvzoo. Vi samarbetar med flera aktörer och skräddarsyr upplägg efter önskemål, så tveka inte att kontakta oss om ni vill ha ett passande förslag.

Promenad på Järvzoo

Ett besök på Järvzoo är en magisk och minnesvärd upplevelse. Här möter du nordens vilda djur på deras egna villkor i en fantastisk omgivning. Brunbjörn, varg, lo, järv och myskoxe är bara några av alla djur du kan träffa här. Du går genom djurparken på en tre kilometer lång trätrottoar där du upplever parken i din egen takt. Njut av den vilda orörda skogen, tystnaden och den trolska stämningen.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: ca 1 timme.

Guidad vandring på Järvzoo

På en guidad vandring promenerar ni den 3 km långa sträckan på trätrottoaren genom vildmarken tillsammans med en av våra djurvårdare. Under turen får ni se och höra om alla djurarter i parken, bland annat varg, lodjur, järv och myskoxe. Ni har även möjlighet att ställa frågor till guiden. Här får ni möjlighet att komma riktigt nära och dessutom få fördjupad kunskap om våra nordiska djur.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: ca 2,5 timmar.

Rovdjursvisning

Ni promenerar själva halvvägs upp i parken till vår rastplats med möjlighet till en paus. Därefter möter vår djurvårdare upp er och inleder med att berätta om vildmarksparken. Sedan följer en gemensam promenad där ni får se och höra mer om våra rovdjur varg, fjällräv, järv och lodjur samtidigt som de får mat.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: 1,5 timme.

Vargbastu

I anslutning till Varghotellet ligger Vargbastun- En möjlighet till avslappning och spänning med vargarnas närvaro inpå bara skinnet…Här kan ni njuta av den sprakande brasan och värmen i den vedeldade bastun samtidigt som ni har utsikt över vargarna genom det strora panoramafönstet. Komplettera med tilltugg och dryck i vårt relaxhörn och njut av vildmarken utanför.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: 2 timmar.

Middag i vargladan

Vargladan är en rustik och mysig timmerlada belägen inne i djurparken på Järvzoo. För att ta sig hit går man en kort promenad genom vildmarken som är upplyst av facklor.  Middagen som serveras är privat för ert sällskap och tillagad av lokala råvaror. (Bar med fullständiga rättigheter finns)

Tidsperiod:  Året om.

Skyttesimulator i Rovdjurscentret

På Rovdjurscentret finns en avancerad skyttesimulator där man kan testa skytte på lerduvor, fågel, hare, björn och många fler viltarter. Simulatorn passar både den erfarne jägaren som vill förbättra sin teknik och den som aldrig tidigare använt ett gevär.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: 1,5 timme.

Teambuildning i vildmarken

Rolig aktivitet där ni tävlar i enkla grenar som kräver samarbetsförmåga och precision. Grenarna varierar utifrån gruppens storlek, men exempel är skyttesimulator, tangrampussel, gissa arten och som sedan avslutas med en jaktstart. Aktiviteten passar alla och är ett utmärkt sätt att inleda kvällen. Vi anpassar upplägget efter antal, gruppsammansättning och syftet med aktiviteten. Kan med fördel kombineras med tilltugg och dryck för extra guldkant. 

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: ca 1,5 – 2 timme.

Föredrag Rovdjurscentret

Rovdjurscentret är ett informationscentrum om de 5 stora- Varg, björn, järv, lodjur och människan. Boka en guidad tur i utställningen och lyssna till när en av våra biologer berättar om rovdjuren och människans relation till dessa arter.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: ca 30 min.

Meditation/mindfulness

Det här är en stund för er som är nyfiken på meditation och som vill få mer av kroppslig och mental avslappning. Kanske behöver ni hjälp att komma ner i varv för att vara mer närvarande och på sikt skapa mental balans och hälsa både i privatliv och arbetsliv. Passet kommer att innehålla vägledda meditationer och övningar. Inga förkunskaper behövs, kom som du är i sköna kläder.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: 30-60 min.

Yin Yoga

En lugn och meditativ stund där vi håller enkla liggande och sittande positioner i 3-5 minuter, på så sätt når vi djupt i kroppen och påverkar både bindväven och nervsystemet. Kroppen får i lugn och ro komma in i positionerna och vi övar samtidigt på att vara närvarande i nuet. YinYoga kräver inga förkunskaper och passar därför alla.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: 1-1,5 tim.

Turridning på Islandshäst

En härlig guidad ridtur på säkra islandshästar ca 15 minuter från Järvsö. Turen passar alla oavsett tidigare erfarenhet. Ni gör iordning er häst innan och efter en timmes ridtur i vacker hälsingemiljö.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: 3 tim.

Dryckesprovning med Tevsjö Destilleri

Tevsjö Destilleri är ett destilleri beläget utanför Järvsö med hela processen från korn till flaska som drivs av makarna Larsson. Jonas driver destilleriet och Anna kvarnen. I samarbete med Tevsjö erbjuder vi middagar, provningar för stora som små grupper där man får möjlighet att prova ett urval av deras drycker tillsammans med lokalproducerade råvaror. Det finns även möjlighet att boka visning och middag i destilleriet.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: ca 1 tim.

Skidåkning i Järvsöbacken

Precis intill Järvzoo ligger Järvsöbacken, en av Svergies största skidanläggningar vackert belägen med utsikt över Järvsö och Ljusnan. Backen erbjuder skidåkning i 20 nedfarter, med 8 liftar och 4 rullband. På Bergshotellet finns skiduthyrning och shop.

Tidsperiod: Vintersäsongen.
Tidsåtgång:

Längdskidåkning

I Järvsö finns fantastiska förutsättningar för en tur på längdskidor. Strax nedanför Järvzoo i anslutning till Järvsöbacken så finns ett 2,5 km långt spår för skate och klassisk åkning som är belagt med konstsnö. Vid goda förhållanden beläggs fler spår.
Utrustning finns att hyra på Bergshotellet.

Ca 2 mil från Järvsö ligger även längdparadiset Harsa.
Dessa har fler och längre spår att erbjuda, se mer info på harsa.se

Tidsperiod: Vintersäsongen

Snöskovandring

Boka en guidad tur och upplev närheten till naturen när du kan ta dig fram utan stigar i snön. Att gå med snöskor passar alla och inga förkunskaper krävs.

Tidsperiod: Vintersäsongen.
Tidsåtgång: 2 timmar.

Hundspann

Följ med på en härlig, spännande hundspannstur som tar er ut på en fantastisk naturupplevelse. Hundspann – en känsla av total frihet, där inget annat än du, dina hundar och naturen existerar! Sweden Husky Tours arrangerar olika turer från 15 min ”prova-på”-turer till lunch- och fikaturer. Turerna vänder sig till alla ochi inga förkunskaper krävs.

Aktivitetern körs ca 30 minuter ifrån Järvsö

Tidsperiod: Vintersäsongen.
Tidsåtgång: 3-4 timmar.

Downhillcykling i Järvsö Bergscykelpark

Downhill i Järvsö Bergscykel Park är en cykelupplevelse du inte upplevt tidigare. Här finns ett 20-tal leder ned för berget som passar de allra flesta – även om du bara tidigare cyklat till affären kan du har riktigt roligt.

Du och dina vänner till sittliften till toppen av berget och cyklar sedan ned i leder helt anpassade för downhillcyklar. Här finns leder från enklaste grönt till svåraste svart – alltså samma gradering som i en skidanläggning på vintern.

Tidsperiod: Maj-oktober.
Tidsåtgång: Minst 3 timmar.

Järvstigen

Ett äventyr som passar alla i trolsk skogsmiljö. Här har ni möjlighet att uppleva en form av bergsklättring under maximal säkerhet. Det krävs inga förkunskaper. Du klättrar, går och tar dig fram längs bergets klippor, på stålpinnar och vajrar – säkrad med klätterutrustning till toppen av Öjeberget och sedan följer en promenad tillbaka.

Tidsperiod: Maj-november.
Tidsåtgång: 2 timmar.

Forsränning

Att köra forsränning i gummibåt är en rolig och fartfylld upplevelse som passar gammal som ung. Vi har möjlighet att anpassa svårighetsgraden genom att ta olika vägar nerför forsen och kan trappa upp eller ner spänningen utefter gruppens önskemål.

Tidsperiod: Maj-oktober.
Tidsåtgång: ca 4 timmar inkl. transport.

Kajakpaddling

Glid fram på Ljusnan i vacker miljö kring Stenegård och Kyrkan i Järvsö. Vi går igenom grunderna i kajakpaddling och guidar er på en tur på Ljusnan. Kajakerna är stabila och kan paddlas även om man inte har någon tidigare erfarenhet.

Tidsperiod: Maj-oktober.
Tidsåtgång: 2 timmar.

Järven

Övernattning i dubbelrum på Bergshotellet och entré till Järvzoo under hela vistelsen.

 • Lunchbuffé
 • Eftermiddagsfika med hembakad kaka
 • 3-rätters middag på Bergshotellet
 • Frukostbuffé
 • Förmiddagsfika med hembakad kaka
 • Lunchbuffé

Pris från 1995 kr/person exkl. moms

Björnen

Övernattning i dubbelrum på Bergshotellet och entré till Järvzoo under hela vistelsen.

 • Ankomstfika med smörgås
 • Lunchbuffé
 • Eftermiddagsfika med hembakad kaka
 • 2-rätters middag på Bergshotellet
 • Frukostbuffé

Pris från 1795 kr/person exkl. moms

Vargen

Boende på Varghotellet, ett unikt boende beläget inne i djurparken.
Fri tillgång till djurparken under hela vistelsen (även utöver öppettiderna).

 • Ankomstfika med smörgås
 • Lunchbuffé
 • Eftermiddagsfika med hembakad kaka
 • 3-rätters middag på Bergshotellet
 • Frukostbuffé

Pris från 2395 kr/person exkl. moms

X