Aktiviteter 2018-09-12T09:03:16+00:00

Aktiviteter

Järvsö är en året om-destination och här finns många möjligheter för utmanande aktiviteter eller avkoppling för att varva ner i den stressiga vardagen. Vi har något för alla oavsett om ni vill ha yoga, meditation, teambuildning, gnistrande skidåkning, utmanande downhillcykling, fartfyllt i forsen, dryckesprovningar eller varför inte en spännande guidning bland Nordens vilda djur på
Järvzoo.

Promenad på Järvzoo

Kom och upplev en djurpark som mest liknar vildmark! Ett besök på Järvzoo är en magisk och minnesvärd upplevelse. Här möter du nordens vilda djur på deras egna villkor i en fantastisk omgivning. Brunbjörn, varg, lo, järv och myskoxe är bara några av alla djur du kan träffa här. Du går genom djurparken på en tre kilometer lång trätrottoar där du upplever parken i din egen takt. Njut av den vilda orörda skogen, tystnaden och den trolska stämningen.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: ca 1 timme.

Guidad vandring på Järvzoo

Förhöj promenaden ytterligare genom att gå en guidad vandring i djurparken. Tillsammans med en av våra djurvårdare promenerar ni den 3 km långa sträckan på trätrottoaren genom vildmarken. Under vandringen får ni lära mer om de olika arterna, dess livsmiljöer och våra individer i parken. Här får ni möjlighet att komma ännu närmare djuren och dessutom få fördjupad kunskap om våra nordiska djur.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: ca 2,5 timmar.

Rovdjursvisning

Ni promenerar själva upp i parken till vår stora rastplats med möjlighet till en paus. Därefter möter vår djurvårdare upp er och inleder med att berätta om vildmarksparken. Sedan följer en gemensam promenad där ni får se och höra mer om våra stora rovdjur varg, fjällräv, järv och lodjur.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: 1,5 timme.

Vargbastu

Vid Varghotellet ligger Vargbastun med panoramafönster ut till varghägnet – En möjlighet till avslappning och spänning med vargarnas närvaro inpå bara skinnet. Varför inte avsluta konferensdagen med en stunds avkoppling och njuta av den sprakande brasan och värmen i den vedeldade bastun. Komplettera med tilltugg och dryck i vårt relaxhörn och njut av vildmarken runt hörnet.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: 2 timmar.

Skyttesimulator i Rovdjurscentret

På Rovdjurscentret finns en avancerad skyttesimulator där du kan du träna skytte på lerduvor, fågel, hare, björn och många fler viltarter. Simulatorn passar både den erfarne jägaren som vill förbättra sin teknik och den som aldrig tidigare använt ett gevär.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: 1,5 timme.

Lagkamp med Skyttesimulator

Rolig aktivitet med fokus på samarabete och precision. Aktiviteten passar alla och är ett utmärkt sätt att inleda kvällen. Ni delas in i lag och utmanar varandra i olika grenar med Rovdjurstema som avslutas med en jaktstart. Vi anpassar upplägget efter antal, gruppsammansättning och syftet med aktiviteten. Kan med fördel kombineras med tilltugg och dryck för extra guldkant.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: ca 1,5-2 timmar.

Mångkamp i Rovdjurscentret

En populär och lättsam aktivitet för den större gruppen där ni delas in i lag och utmanar varandra i olika grenar med Rovdjurstema. Vi anpassar upplägget efter antal, gruppsammansättning och syftet med aktiviteten. Mångkamp passar alla och är ett utmärkt sätt att inleda kvällen. Kan med fördel kombineras med tilltugg och dryck för extra guldkant.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: ca 2-2,5 timmar.

Teambuildning i vildmarken

Rolig utomhusaktivitet där ni arbetar i grupp som stärker samarbetsförmågan och garanterar mycket skratt. Vi håller till vid Badtjärn som är ett rekreation/frilufsområde. Här får ni ta del av vildmarken och lugnet samtidigt som ni utövar en fartfylld och rolig aktivitet ute i det fria.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: ca 2,5 timme.

Föredrag Rovdjurscentret

Rovdjurscentret är ett informationscentrum om de 5 stora rovdjuren- Varg, björn, järv, lodjur och människan. Boka en guidad tur i utställningen och lyssna till när en av våra biologer berättar om rovdjuren och människans relation till dessa arter.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: ca 30 min.

Meditation/mindfulness

Det här är en stund för er som är nyfiken på meditation och som vill få mer av kroppslig och mental avslappning. Kanske behöver ni hjälp att komma ner i varv för att vara mer närvarande och på sikt skapa mental balans och hälsa både i privatliv och arbetsliv. Passet kommer att innehålla vägledda meditationer och övningar. Inga förkunskaper behövs, kom som du är i sköna kläder.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: 30-60 min.

Yin Yoga

En lugn och meditativ stund där vi håller enkla liggande och sittande positioner i 3-5 minuter. På så sätt når vi djupt i kroppen och påverkar både bindväven och nervsystemet. Kroppen får i lugn och ro komma in i positionerna och vi övar samtidigt på att vara närvarande i nuet. YinYoga är för alla,inga förkunskaper behövs, och passar utmärkt som komplement till annan träning.

Tidsperiod: Alla dagar, året om.
Tidsåtgång: 1-1,5 tim.

Dryckesprovning med Tevsjö Destilleri

Tevsjö Destilleri är ett destilleri beläget utanför Järvsö med hela processen från korn till flaska som drivs av makarna Larsson. Jonas driver destilleriet och Anna kvarnen. I samarbete med Tevsjö erbjuder vi middagr, provningar för stora som små grupper där man får möjlighet att prova ett urval av deras drycker tillsammans med lokalproducerade råvaror. Det finns även möjlighet att boka visning och middag i destilleriet.

Tidsperiod: Året om.
Tidsåtgång: ca 1 tim.

Skidåkning i Järvsöbacken

Mitt bland Hälsinglands blånande berg och djupa dalar ligger Järvsöbacken, vackert belägen med utsikt över Järvsö och Ljusnan. Skidåkning i 20 nedfarter, med 8 liftar och 4 rullband. Järvsöbacken är en av Sveriges största anläggningar för skidåkning med över 212.000 gäster.

Tidsperiod: Vintersäsongen.
Tidsåtgång: Minst 3 timmar.

Längdskidåkning

I Järvsö finns fantastiska förutsättningar för en tur på längdskidor. Strax nedanför Järvzoo i anslutning till Järvsöbacken finns ett 2,5 km långt spår för skate och klassisk åkning som är belagt med konstsnö. Vid goda förhållanden beläggs fler spår.

Ca 2 mil från Järvsö ligger även längdparadiset Harsa.
Dessa har fler och längre spår att erbjuda, se mer info på harsa.se

Snöskovandring

Upplev naturen och lugnet på ett annorlunda sätt. Att gå med snöskor passar alla och inga förkunskaper krävs. Tillsammans med en guide promenerar ni genom det snötäckta landskapet.

Tidsperiod: Vintersäsongen.
Tidsåtgång: 1,5-3 timmar.

Downhillcykling i Järvsö Bergscykelpark

Här är Sveriges roligaste cykelpark – med ca 20 downhilleder i alla nivåer – från enklaste gröna till avancerad svart.

Tidsperiod: Maj-oktober.
Tidsåtgång: Minst 3 timmar.

Järvstigen

Ett äventyr som passar alla i trolsk skogsmiljö. Här har ni möjlighet att uppleva en form av bergsklättring under maximal säkerhet. Det krävs inga förkunskaper. Du klättrar, går och tar dig fram längs bergets klippor, på stålpinnar och vajrar – säkrad med klätterutrustning till toppen av Öjeberget och sedan följer en promenad tillbaka.

Tidsperiod: Maj-november.
Tidsåtgång: 2 timmar.

Forsränning

Att köra forsränning i gummibåt är en rolig och fartfylld upplevelse som passar gammal som ung. Vi har möjlighet att anpassa svårighetsgraden genom att ta olika vägar nerför forsen och kan trappa upp eller ner spänningen utefter gruppens önskemål.

Tidsperiod: Maj-oktober.
Tidsåtgång: ca 4 timmar inkl. transport.

Kajakpaddling

Glid fram på Ljusnan i vacker miljö kring Stenegård och Kyrkan i Järvsö. Vi går igenom grunderna i kajakpaddling och guidar er på en tur på Ljusnan. Kajakerna är stabila och kan paddlas även om man inte har någon tidigare erfarenhet.

Tidsperiod: Maj-oktober.
Tidsåtgång: 2 timmar.

Järven

Övernattning i dubbelrum på Bergshotellet och entré till Järvzoo under hela vistelsen.

 • Lunchbuffé
 • Eftermiddagsfika med hembakad kaka
 • 3-rätters middag på Bergshotellet
 • Frukostbuffé
 • Förmiddagsfika med hembakad kaka
 • Lunchbuffé

Pris från 1995 kr/person exkl. moms

Björnen

Övernattning i dubbelrum på Bergshotellet och entré till Järvzoo under hela vistelsen.

 • Ankomstfika med smörgås
 • Lunchbuffé
 • Eftermiddagsfika med hembakad kaka
 • 2-rätters middag på Bergshotellet
 • Frukostbuffé

Pris från 1795 kr/person exkl. moms

Vargen

Boende på Varghotellet, ett unikt boende beläget inne i djurparken.
Fri tillgång till djurparken under hela vistelsen (även utöver öppettiderna).

 • Ankomstfika med smörgås
 • Lunchbuffé
 • Eftermiddagsfika med hembakad kaka
 • 3-rätters middag på Bergshotellet
 • Frukostbuffé

Pris från 2395 kr/person exkl. moms

X